Kuulutko sukuuni -tapahtuma 8.-9.10.2016

Sukuyhdistyksemme oli mukana omalla näyttelyosastolla Vantaan Hiekkaharjussa Kuulutko Sukuuni tapahtumassa 8.-9.10.2016.

Tänä vuonna esittelimme Aminan Sassien historia -kirjassa esiintyviä sukuja ja kyliä Luovutetun Karjalan sekä Laatokan Karjalan alueilla. Kerroimme, että Aminan Sassit ovat Viipurin maalaiskunnasta Ala-Sommeen kylästä. Enemmistö yhdistyksemme jäsenistöstä ovat syntyneet, tai heidän vanhempansa tai isovanhempansa ovat syntyneet Karjalassa, Viipurin maalaiskunnan Ala-Sommeen, Nuoraan, Porlammin tai Ylä-Sommeen kylissä.

Suomen kartan avulla havainnollistimme, missä paikoissa ainakin Sassi -sukunimisiä henkilöitä/perheitä asuu v. 2016. (Espoo, Helsinki, Hollola, Ii, Kerava, Lahti, Lappeenranta, Lohja, Nokia, Nurmijärvi, Oulu, Pattijoki, Riihimäki, Rovaniemi, Salo, Sysmä, Tampere, Turku, Tuusula, Vantaa)

AatelisSassien sukutiloja ja kartanoita oli esillä - Perniön Mälkkilän säteri, Tenholan Ovanmalm, Kokemäen Wuolteen kartano, Tuuloksen Juttila-Kommilan säteri, Sääksmäen Lotila, Voipaala ja Rapola, Liivinmaan Sassenhof, Ruotsin Taalainmaa ja Säfflen By, Saaremaan Kappill, sekä Ogilwien Angus, Incmartine.

Gramps-sukututkimusohjelmalla tehty sukutaulu Aminan Sassien historia -kirjan Viipurin maalaiskunnan alueelle sijoittuneista henkilöistä kiinnitti huomiota, vaikka tekstejä piti tiirailla suurennuslasin läpi. Kaavio näytti varsin erilaiselta kuin muiden sukututkimusohjelmien raportit/tulosteet. Grampsissa on valittavana 26 erilaista tulostusta ...

Viikonloppuna osastollamme kävijöitä riitti ja tapahtuman aikana käytiin mielenkiintoisia ja valaisevia keskusteluja. Myös uusia kontakteja syntyi.

Kiitos tapahtuman järjestäjille ja kaikille osastollamme käyneille.

 

:: Kati-Susanna Porkka