Kuulutko sukuuni -tapahtuma 13.-14.10.2012

Sukuyhdistyksemme oli mukana tapahtumassa omalla näyttelyosastolla Vantaan Hiekkaharjussa Kuulutko Sukuuni tapahtumassa 13.-14.10.2012.

Tänä vuonna näyttelyosastollamme kerroimme kävijöille tekemiemme karttojen avulla, missä esi-isämme olivat vaikuttaneet. Esillä oli mm.: Alasommeen Amina, Perniön Mälkkilä, Kokemäen Wuolteen kartano, Tuuloksen Juttila-Kommilan säteri, Sääksmäen Lotila, Voipaala ja Rapola, Liivinmaan Sassenhof, Ruotsin Taalainmaa, Saaremaan Kappill, sekä Ogilwien Angus, Incmartine.

Sukupuussamme oli lyhyesti ja ytimekkäästi kerrottuna mm. Perniön kirkkotappelusta, Melkkilän kartanosta, Liivinmaan retkestämme ja yleisesti sukuyhdistyksestämme. Esittelypöydällä oli selattavissa Wasastjernan tekemät aateliskalenterit, Perniön historiaa käsittelevä kirja, Santeri Ivalon tarina pyhästä penkkijärjestyksestä, kesäretkiemme materiaalit, Saarenmaan, Kuurinmaan ja Liivinmaan aateliskalenterit sekä Aminan Sassien historia -kirja. Esillä oli myös sukuvaakunatunnus sekä muut myyntituotteemme.

Saimme kutsun Skyttien sukuseuralta vierailla heidän syyskokouksessaan sukugalleriassa sunnuntaina. Sukumme risteytyvät monella eri tavalla aikojen saatossa. Jo Alasommeen aikana Skytät ja Sassit olivat naapureita keskenään. Myös Henrik Sass oli mennyt naimisiin kahden Skyttä-sukuun kuuluvan henkilön kanssa. Saimme kertoa heille seuramme toiminnasta sekä yhteisellä päätöksellä halusimme yhteistyön jatkuvan ja syventyvän.

Viikonloppuna osastollamme kävijöitä riitti. Skotlanti ja siellä asustavat klaani-suvut kiinnostivat kävijöitä erityisesti ja myöskin Saarenmaa. Perniöstä kyseltiin sekä Sääksmäki myös sai huomiota. Osastollamme käytiin mielenkiintoisia ja valaisevia keskusteluja. Myös uusia kontakteja syntyi.

Suurkiitos tapahtuman järjestäjille ja kaikille osastollamme käyneille.

 

:: Kati-Susanna Porkka