Kuulutko sukuuni -tapahtuma 8.-9.10.2011

Sukuyhdistyksemme oli mukana lauantaina ja sunnuntaina omalla näyttelyosastolla tapahtumassa Vantaan Hiekkaharjussa Kuulutko Sukuuni tapahtumassa 8.-9.10.2011.

Tänä vuonna näyttelyosastollamme kerroimme Ala-sommeen Aminasta, Perniön kirkossa sattuneesta kirkkotappelusta, tekemästämme kesäretkestä Liivinmaalle, näytimme Gramps-ohjelmalla tehtyjä sukujuontoja esi-isistämme sekä esittelimme erilaisia myyntituotteitamme.

Viikonloppu oli todella antoisa. Oli aivan ylenpalttista tavata niin paljon henkilöitä osastollamme sukututkimuksen ja mielenkiintoisten keskustelujen parissa. Gramps-sukutaulut kiinnittivät huomiota niiden käyttökelpoisuuden ja monipuolisuutensa vuoksi, vaikka tekstejä piti tiirailla suurennuslasin läpi. Tarkoituksena oli antaa yleinen näkemys ohjeman tuomista mahdollisuuksista, eikä mennä niinkään yksityiskohtiin. Myös uusia kontakteja syntyi ja mielenkiinnolla odottelemmekin mitä kaikkea tapahtuma vielä poikii tulevaisuudessa.

Myös runsas positiivinen palaute osastoamme ja tutkimuksiamme kohtaan sai tuntemaan nöyräksi ja saimme uutta intoa siitä. Mielenkiintoisille luennoille en itse valitettavasti päässyt, koska kiinnostuneita oli lähes tauotta - varsinkin lauantaipäivänä tapahtumassa oli vilkas osanotto.

Suurkiitos tapahtuman järjestäjille ja kaikille osastollamme käyneille.

 

:: Kati-Susanna Porkka