Vierailu Suomen Ritarihuoneeseen 3.10.2018

Sukuyhdistyksemme järjesti vierailun Suomen Ritarihuoneelle 3.10.2018 klo 16:30. Opastus kesti noin tunnin.

Ritarihuoneeseen kuuluu pieni puistikko suihkulähteineen. Uusgoottilainen ritarihuone on valmistunut 1862 arkkitehti G. T. Chiewitzin laatimien piirustusten pohjalta.

Kierroksella kuultiin aatelissukujen taustoista ja niiden yhteiskunnallisesta merkityksestä. Tutustuimme johtokunnan huoneeseen, valiokuntahuoneeseen sekä maamarsalkan huoneeseen.

Uusgoottilaistyylisessä juhlavassa Ritarihuonesalissa näimme sukujen vaakunoita, jotka komeilivat seinillä. Kreivillisten sukujen vaakunoissa kypäriä oli kolme, vapaaherrallisten vaakunoissa kaksi ja arvonimettömän aateliston vaakunoissa yksi. Edustettuina olivat niin elävät kuin sammuneetkin suvut. Aatelisen Sass-suvun vaakuna näkyy oikeassa ylänurkassa. Suvun nimen perässä on risti merkkinä siitä, että suvun aatelishaaraan ei kuulu enää elossa olevia jäseniä.

Sali on vuokrattavissa. Siellä järjestetään yritystilaisuuksia, konsertteja, konferensseja ja myös yksityisiä juhlatilaisuuksia. Tuolit ovat koristeellisia. Aateliskokouksissa jokaisen suvun edustajalla on käytössään oma suvun numerolla varustettu tuolinsa.

 

Suomen Ritarihuone

Ritarihuone Wikipediassa

Suomen Aatelista Wikipediassa