Sassit kesäretkellä Tukholmassa ja Uppsalassa 8.-10.8.2019

Kesäretkellemme ilmoittautui 26 henkilöä.

Järjestämme perinteisen kesäretken elokuussa. Tällä kertaa suuntaamme Tukholmaan ja Uppsalaan.

Lähdemme torstaina 8.8. klo 15:30 linja-autolla Helsingin Mikonkadun turistipysäkiltä Lohjan Pyhän Laurin kirkolle. Sieltä kohti Turun satamaa klo 16:45.

Lähdemme Turun satamasta klo 20:15 Siljan Baltic Princessillä Tukholmaan. Tutustumme Tukholman vanhassa kaupungissa Storkyrkaniin, joka on toiselta nimeltään Pyhän Nikolain kirkko. Vuoteen 1907 asti se palveli Ruotsin kuninkaiden kruunajaiskirkkona.

Käymme Ritarihuoneella, joka on alun perin rakennettu Ruotsin säätyvaltiopäivien aatelisia edustajia varten. Siellä näemme Sass-vaakunan ja muita aatelisvaakunoita niistä suvuista, jotka ovat introdusoitu Ruotsin ritarihuoneeseen. Talon edessä on vuonna 1773 pystytetty kuningas Kustaa Vaasan patsas. Jos jää aikaa, voimme piipahtaa Riddarholmskyrkanissa.

Matkamme jatkuu Uppsalaan, jossa syömme lounaan Uppsalan linnassa ja sen jälkeen voit valita:

joko Vasaborgen opastuksen. Noin viisisataa vuotta sitten Uppsala oli tärkeä voimakeskus. Siellä kuningas ja kirkko taistelivat maljakoiden ja Sturien välillä sekä ruotsalaisten ja tanskalaisten välillä. Raunioissa vasallisten kuninkaiden tarinat ja heidän kiehtovat elämänsä elävät jännittävissä tarinoissa.

tai seikkailijoille on mahdollisuus kattokävelyyn kesto 90 min. Upeat näkymät ja samalla jännittävää historiaa! Osallistujille puetaan turvavaljaat, jotka kytketään katolla kävelysiltojen turvavaijereihin. Ilmoita halukkuudestasi!

Sen jälkeen tutustumme Uppsalan tuomiokirkkoon. Ranskalaista gotiikkaa edustava kirkko on Pohjoismaiden suurin kirkko. Kirkkoon on haudattu monia Ruotsin hallitsijoita ja muita tunnettuja ruotsalaisia mm.   Kustaa Vaasa, Juhana III puolisonsa Katarina Jagellonican kanssa, Emanuel Swedenborg, Eerik Pyhä, Carl von Linné.

Uppsalasta lähdemme Tukholmaan satamaan, josta laivalla lähdemme klo 19:30 kohti Turkua.

Saavumme Turkuun 10.8. klo 7:00. Järjestäytymisen jälkeen lähdemme linja-autolla Turun Satamasta suoraan Lohjalle ja sieltä Helsinkiin.

Saapuminen Helsinkiin noin klo 10:30.