Esittelyt

Kati-Susanna Cohen

Minua on sanottu tuplakarjalaiseksi. Vanhempani ovat kotoisin molemmin puolin rajaa.  Omien juurieni etsimisen aloitin kymmenisen vuotta sitten veljeni tuodessa Aminan Sassit historia -kirjan kotiin ja sanoi löytäneensä Elisabet Sassin sieltä.

Isoisäni isoisä Mårten Johansson Porkka (s. 12.7.1830) vihittiin II avioon 12.12.1869 Elisabet Sassin (s.18.9.1848) kanssa. Mårten Porkan suku on kotoisin Samolan Kammonsaaresta. He muuttivat 22.08.1892 Viipurin kaupunkiin.

Sukujuurien tunteminen tarkoittaa  itsensä tuntemista. Se antaa tietoutta siitä, mikä minä olen, mistä minä tulen ja mitä piirteitä olen saanut.  Arjen historia opettaa ymmärtämään suvun ihmisten elämän käänteitä. Perinteiden ja vaaliminen on tärkeää, se antaa tunteen kuulumisesta johonkin ja luo sukupolvien ketjun.

 

Juhani Mykrä

Terveiset Mäntsälästä täältä kartanoiden pitäjästä. Olen asunut paikkakunnalla 16 vuotta. Syntynyt olen Noormarkussa, joka on nykyisin Porin kaupunkia. Olen asunut myös Järvenpäässä ja Hyvinkäällä. Sukuhistoria kiinnostaa minua erityisesti ja sukuyhdistys on siinä arvokkaana tukena.

Sukujuuret isäni Olavi Mykrän (s.12.06.1936) puolelta johtavat vahvasti Karjalaan. Hänen äitinsä oli Anna Mykrä os. Sassi (s.30.06.1906 Hiitola). Mummoni Annan Isä oli Juho Matinpoika Sassi (s.1869 Viipurin mlk, Ala-Sommee) ja äiti oli Brita Juhontytär os. Hannukainen (s.03.07.1877 Hiitola). Juho Matinpoika oli työmies ja hän työskenteli mm. Uuraan satamassa. Annan isovanhemmat olivat Matti Bengtinpoika Sassi, talokas Ala-Sommeen Aminasta (s.17.01.1829) ja Saara Sassi os. Lottainen (s.28.04.1843 Ihantala).

Minut valittiin sukuyhdistyksen hallitukseen vuosikokouksessa 2018. Olen innostunut sukuyhdistyksen toiminnasta ja haluan viedä sitä omalta osaltani eteenpäin.

 

Katriina (Kati) Sassi-Vuorinen

Olen sukuyhdistyksen sihteeri rahastonhoitaja ja ollut hallituksessa vuodesta 2009. Olen kotoisin Helsingistä ja vanhempani ovat Pirkko ja Niilo Sassi. Isäni vanhemmat olivat Hilja ja Otto Sassi Ala-Sommeelta. Hallituksen jäsenistä Leo Sassi ja Olli Sassi ovat serkkujani ja hallituksen aikaisempi puheenjohtaja Veikko Kalevi Sassi oli setäni. Itse olen naimisissa Jukka Vuorisen kanssa ja meillä on 3 tytärtä.

Liityin sukuyhdistykseen oppiakseni tuntemaan sukumme lähihistoriaa. Aktiivisen suku- ja historiatyöryhmän ansiosta myös kaukaisempi historia tulee tutuksi. Toivon, että sukuyhdistys jatkaa toimintaansa ja saamme uusia jäseniä. Kesäretkemme ovat olleet kiinnostavia, kun olemme käyneet sukumme historiaan liittyvillä paikkakunnilla. On aina mukava tutustua uusiin suvun jäseniin ja kesäretkillä se käy oikein mukavasti. 

 

Olli Sassi

Olen syntynyt Helsingin kätilöopistolla ja asunut toistaiseksi aina Espoossa. Isäni on Veikko Kalevi Sassi, syntyisin Viipurin mlk:n Ala-Sommeella Ellalan talosta. Isäni vanhemmat ovat Hilja Lyydia ja Otto Arvid Sassi. Eli Leo ja Katriina ovat serkkujani. Olen ollut sukuseuramme toiminnassa mukana vasta muutaman vuoden, joten katson olevan noviisi hallituksessa. Onneksi kaikki hallituksessa ovat erittäin mukavia sekä avuliaita.

 

Risto ja Raili Rasinen

Olen syntynyt Kangasalla, ja aikuisikäni asunut Pälkäneellä. Harrastan tätä nykyä sukututkimusta. Olen naimisissa Raili Rasisen (os. Grönholm) kanssa. Molempien äitiemme takaa löytyvät Lauri Annala Matinpoika ja Maria Annala, Thomasdotter (os. Hartikkala), syntyneet 1700-luvun alussa. Annala muuttui myöhemmin 1780-luvulla Mennander nimeksi Johanin avioituessa Otto Sassin tyttären Christina Lovisan kanssa. Tätä kautta meidän molempien juuremme liittyvät Sassin sukuun.

 

Jouko Koskinen

Olen syntynyt Raumalla, vanhemmat olivat Veikko Koskinen ja Helmi Koskinen (o.s. Mennander) eli kuulun äitini puolelta Sassin sukuun. Asun tällä hetkellä Lahdessa. Risto Rasinen on pikkuserkkuni ja hänen kauttaan innostuin tulemaan yhdistykseen. On hyvä tietää mistä on lähtöisin, sitä kautta saa lisää perspektiiviä ja näkemystä elämään.


Anu-Maria Koskinen

Kuulun Sassien sukuun esiäitini Katarina von Sassin kautta, joka oli Sääksmäen Lotilassa asuvan, vuonna 1693 aateloidun Göran Lohjelmin puoliso. Monien vaiheiden jälkeen sukuni on asettunut useammaksi sadaksi vuodeksi Vesilahdelle viljelemään maata. Tästä kaavasta poikkesi vasta isäni, joka valitsi uran koneteollisuudessa ja muutti Tampereelle. Olen siis itse kaupunkilaisplikka, joka on käynyt Tampereen keskustan perinteikkäät koulut ja yliopiston ja ehtinyt kokea erään aikakauden päättymisen työssä Nokia Oyj:n leivissä. Vaikka olenkin sydämeltäni aina tamperelainen, olen asunut jo pitkään Hämeenlinnan seudulla, “melkein maalla”.

Olen osallistunut vuosien varrella satunnaisesti Lohjelm-Palttu -sukuseuran toimintaan, varsinkin erilaisille retkille. Historia, vanhat valokuvat ja arkeologia ovat kiinnostaneet pienestä saakka, ja erityisesti olen aina kaivannut päästä näkemään ja kokemaan itse sitä ympäristöä, missä esivanhempani ovat elämänsä matkaa taittaneet. Serkkuni Meri Kokkolan ehdotuksesta lähdin keväällä 2018 mukaan Sassien sukuseuraan ja sen hallituksen jäseneksi.

 

Meri Kokkola

Kuulun Sassien sukuun samaa kautta kuin serkkuni Anu-Maria Koskinen eli olen Catharina Sassin ja hänen puolisonsa Göran Lohjelmin jälkeläinen. Olen ollut Lohjelm-Palttu sukuseuran hallituksessa vuodesta 2009 lähtien. Sassien sukuyhdistys tuli minulle tutuksi, kun Kati-Susanna Cohen otti yhteyttä ja kysyi meiltä tietoa suvustamme esitelmän tms. muodossa. Tästä alkoi yhdistysten yhteistyö, josta innostuneena lähdin mukaan Sassi sukuyhdistyksen hallitukseen.

Sukuseuroista olen saanut arvokasta tietoa sukuhistoriasta. Minulle on myös elämys vierailla sukuun liittyvissä paikoissa, ja parasta on se, kun kokemuksen saa jakaa mukavien sukulaisten kanssa. Olen tutustunut toiminnassa todella mukaviin ihmisiin ja odotan heidän tapaamistaan aina uudestaan ja uudestaan. Haluan antaa oman panokseni sukuyhdistykselle, jonka koen tärkeäksi ja merkitykselliseksi.

 

Jukka Vuorinen

Olen paljasjalkainen stadilainen, jonka sukujuuret ovat ainakin 300 vuotta taaksepäin Varsinais-Suomessa. Sassi sukuun liityn onnekkaan naimakaupan kautta. Sukuyhdistyksen jäsenenä olen ollut yli 10 vuotta ja kiertänyt mukana retkillä ja tapahtumissa.

Sukututkimuksesta kiinnostuin enemmän vasta 2011 vanhempieni kuoltua. Huomasin tietoni sukulaisista ja esi-isistämme vajavaisiksi, joten aloin opiskella sukututkimusta. Liityin mm. Salon seudun sukututkijat yhdistykseen, Myheritageen ja Myfamily DNA:han. Olen aina ollut kiinnostunut historiasta ja sukujen seuranta liittyy mielenkiintoisesti Suomen historiaan. Sassi sukuseuran hallitukseen liityin vuonna 2019 ja toivon voivani olla osaltani avuksi seuran toiminnassa.

 

Pirkko Sassi

Molemmat vanhempani, Mirjam Sassi os. Pärssinen ja Pauli Sassi, ovat syntyneet Porlammissa, Viipurin maalaiskunnassa. Heidän viimeiseksi evakkopaikakseen tuli Lohja, jossa minä olen syntynyt. Olen naimisissa Paul-Erik Stenroosin kanssa ja meillä on tytär.

Toimin Sassi sukuyhdistyksen sihteerinä jo sen perustamisvuonna Kirsti Palmun os. Sassi ehdotuksesta. Palasin hallitukseen jälleen 2019 nykyisen sihteerin Kati Sassi-Vuorisen pyynnöstä.

Sukuyhdistystoiminnan tulisi mielestäni olla paitsi sukuhistorian vaalimista ja keräämistä, myös ”rattoisaa” yhdessäoloa. Lähisukuni on aina ollut musikaalista väkeä, joten laulu ja soitto ovat minullekin tärkeitä. Haluan edistää iloista yhdessäoloa sukuyhdistyksen toiminnassa, sen tapaamisissa ja retkillä.