Esittelyt

Juhani Mykrä

Terveiset Mäntsälästä täältä kartanoiden pitäjästä. Olen asunut paikkakunnalla 16 vuotta. Syntynyt olen Noormarkussa, joka on nykyisin Porin kaupunkia. Olen asunut myös Järvenpäässä ja Hyvinkäällä. Sukuhistoria kiinnostaa minua erityisesti ja sukuyhdistys on siinä arvokkaana tukena.

Sukujuuret isäni Olavi Mykrän (s.12.06.1936) puolelta johtavat vahvasti Karjalaan. Hänen äitinsä oli Anna Mykrä os. Sassi (s.30.06.1906 Hiitola). Mummoni Annan Isä oli Juho Matinpoika Sassi (s.1869 Viipurin mlk, Ala-Sommee) ja äiti oli Brita Juhontytär os. Hannukainen (s.03.07.1877 Hiitola). Juho Matinpoika oli työmies ja hän työskenteli mm. Uuraan satamassa. Annan isovanhemmat olivat Matti Bengtinpoika Sassi, talokas Ala-Sommeen Aminasta (s.17.01.1829) ja Saara Sassi os. Lottainen (s.28.04.1843 Ihantala).

Minut valittiin sukuyhdistyksen hallitukseen vuosikokouksessa 2018. Olen innostunut sukuyhdistyksen toiminnasta ja haluan viedä sitä omalta osaltani eteenpäin.

 

Katriina (Kati) Sassi-Vuorinen

Olen sukuyhdistyksen sihteeri rahastonhoitaja ja ollut hallituksessa vuodesta 2009. Olen kotoisin Helsingistä ja vanhempani ovat Pirkko ja Niilo Sassi. Isäni vanhemmat olivat Hilja ja Otto Sassi Ala-Sommeelta. Hallituksen jäsenistä Leo Sassi ja Olli Sassi ovat serkkujani ja hallituksen aikaisempi puheenjohtaja Veikko Kalevi Sassi oli setäni. Itse olen naimisissa Jukka Vuorisen kanssa ja meillä on 3 tytärtä.

Liityin sukuyhdistykseen oppiakseni tuntemaan sukumme lähihistoriaa. Aktiivisen suku- ja historiatyöryhmän ansiosta myös kaukaisempi historia tulee tutuksi. Toivon, että sukuyhdistys jatkaa toimintaansa ja saamme uusia jäseniä. Kesäretkemme ovat olleet kiinnostavia, kun olemme käyneet sukumme historiaan liittyvillä paikkakunnilla. On aina mukava tutustua uusiin suvun jäseniin ja kesäretkillä se käy oikein mukavasti. 

 

Olli Sassi

Olen syntynyt Helsingin kätilöopistolla ja asunut toistaiseksi aina Espoossa. Isäni on Veikko Kalevi Sassi, syntyisin Viipurin mlk:n Ala-Sommeella Ellalan talosta. Isäni vanhemmat ovat Hilja Lyydia ja Otto Arvid Sassi. Eli Leo ja Katriina ovat serkkujani. Olen ollut sukuseuramme toiminnassa mukana vasta muutaman vuoden, joten katson olevan noviisi hallituksessa. Onneksi kaikki hallituksessa ovat erittäin mukavia sekä avuliaita.

 

Risto ja Raili Rasinen

Olen syntynyt Kangasalla, ja aikuisikäni asunut Pälkäneellä. Harrastan tätä nykyä sukututkimusta. Olen naimisissa Raili Rasisen (os. Grönholm) kanssa. Molempien äitiemme takaa löytyvät Lauri Annala Matinpoika ja Maria Annala, Thomasdotter (os. Hartikkala), syntyneet 1700-luvun alussa. Annala muuttui myöhemmin 1780-luvulla Mennander nimeksi Johanin avioituessa Otto Sassin tyttären Christina Lovisan kanssa. Tätä kautta meidän molempien juuremme liittyvät Sassin sukuun.

 

Meri Kokkola

Kuulun Sassien sukuun samaa kautta kuin serkkuni Anu-Maria Koskinen eli olen Catharina Sassin ja hänen puolisonsa Göran Lohjelmin jälkeläinen. Olen ollut Lohjelm-Palttu sukuseuran hallituksessa vuodesta 2009 lähtien. Sassien sukuyhdistys tuli minulle tutuksi, kun Kati-Susanna Cohen otti yhteyttä ja kysyi meiltä tietoa suvustamme esitelmän tms. muodossa. Tästä alkoi yhdistysten yhteistyö, josta innostuneena lähdin mukaan Sassi sukuyhdistyksen hallitukseen.

Sukuseuroista olen saanut arvokasta tietoa sukuhistoriasta. Minulle on myös elämys vierailla sukuun liittyvissä paikoissa, ja parasta on se, kun kokemuksen saa jakaa mukavien sukulaisten kanssa. Olen tutustunut toiminnassa todella mukaviin ihmisiin ja odotan heidän tapaamistaan aina uudestaan ja uudestaan. Haluan antaa oman panokseni sukuyhdistykselle, jonka koen tärkeäksi ja merkitykselliseksi.

 

Jukka Vuorinen

Olen paljasjalkainen stadilainen, jonka sukujuuret ovat ainakin 300 vuotta taaksepäin Varsinais-Suomessa. Sassi sukuun liityn onnekkaan naimakaupan kautta. Sukuyhdistyksen jäsenenä olen ollut yli 10 vuotta ja kiertänyt mukana retkillä ja tapahtumissa.

Sukututkimuksesta kiinnostuin enemmän vasta 2011 vanhempieni kuoltua. Huomasin tietoni sukulaisista ja esi-isistämme vajavaisiksi, joten aloin opiskella sukututkimusta. Liityin mm. Salon seudun sukututkijat yhdistykseen, Myheritageen ja Myfamily DNA:han. Olen aina ollut kiinnostunut historiasta ja sukujen seuranta liittyy mielenkiintoisesti Suomen historiaan. Sassi sukuseuran hallitukseen liityin vuonna 2019 ja toivon voivani olla osaltani avuksi seuran toiminnassa.

 

Pirkko Sassi

Molemmat vanhempani, Mirjam Sassi os. Pärssinen ja Pauli Sassi, ovat syntyneet Porlammissa, Viipurin maalaiskunnassa. Heidän viimeiseksi evakkopaikakseen tuli Lohja, jossa minä olen syntynyt. Olen naimisissa Paul-Erik Stenroosin kanssa ja meillä on tytär. Toimin Sassi sukuyhdistyksen sihteerinä jo sen perustamisvuonna Kirsti Palmun os. Sassi ehdotuksesta.

Palasin hallitukseen jälleen 2019 nykyisen sihteerin Kati Sassi-Vuorisen pyynnöstä. Sukuyhdistystoiminnan tulisi mielestäni olla paitsi sukuhistorian vaalimista ja keräämistä, myös ”rattoisaa” yhdessäoloa. Lähisukuni on aina ollut musikaalista väkeä, joten laulu ja soitto ovat minullekin tärkeitä. Haluan edistää iloista yhdessäoloa sukuyhdistyksen toiminnassa, sen tapaamisissa ja retkillä.

 

Heidi Tetri

Isäni Väinö Tetri, yksi Sassi sukuyhdistyksen perustajajäsenistä, syntyi Viipurin maalaiskunnan Nuoraan kylässä 3.5.1926. Hänen äitinsä oli Maija Liisa Antonintr. Tetri os. Sassi (s. 1.10.1884) samaisesta Nuoraan kylästä, vanhin 11 sisaruksesta. Mummoni isä oli Anton Gabrielinp. Sassi (s.27.12.1858). Pitkääntoiminnantarkastajana ollut Kari Sassi on pikkuserkkuni ja jäsen Sirkka Virkkala toinen pikkuserkkuni.

Minä olen syntynyt Helsingissä ja aina ollut kirjoilla Helsingissä. Sukuyhdistykseen liityin isäni kautta, kun yhdistys teki ensimmäisen kaksipäiväisen kesäretken, joka suuntautui itäiselle Uudellemaalle, Isnäsin ja Porvoon alueen kartanomaisemiin. Jouduin heti sihteeriksi, myöhemmin olin myös matkailu- ja nettityöryhmässä. Nyt siis toista erää hallituksessa, jossa on kiva tavata vanhoja tuttuja, mutta hienoa, että mukana on myös niin monta uutta nimeä! Kesäretket toteutuvat toivottavasti kohta taas, vaikka virtuaalimatkailukin auttaa pahimpaan matkakuumeeseen.