Suku 2021 on sukututkimuksen virtuaalinen suurtapahtuma 20.–21.3.2021

20.3.2021 klo 10:00


Valtakunnalliset sukututkimuspäivät järjestetään koronavälivuoden takia jälkeen taas viikonlopppuna 20.–21.3.2021. Suku 2021 -tapahtuma toteutetaan kokonaisuudessaan etänä verkossa. Tässä tapahtumassa ei  sen enempää osallistujien kuin esitelmöitsijöiden tai järjestäjienkään tarvitse lähteä kotoaan pois.

Suomen Sukututkimusseura järjestää valtakunnalliset sukututkimuspäivät ensi vuonna 43. kerran. Ne ovat koko olemassaolonsa ajan olleet maamme suurin sukututkijoiden koulutustapahtuma. Tällä kertaa ohjelman keskiössä ovat tavalla tai toiselle isoonvihaan liittyvät esitelmät. Vuonna 1721 päättynyt isoviha eli venäläismiehitys oli ankaraa aikaa esivanhemmillemme. Suku 2021 -tapahtumassa vietetään vuoden 1721 muistovuotta.

Ohjelmassa on lisäksi reaaliaikaista sukututkimusneuvontaa sekä tietoiskuja videotallenteina. Valtakunnallisten sukututkimuspäivien perinteinen näyttely toteutetaan näytteilleasettajasta riippuen videotallenteena tai reaaliaikaisena etäyhteytenä. Virtuaalisessa messuhallissa näytteilleasettajat voivat videoilla kertoa toiminnastaan tai ne voivat olla omalle etäyhteydellään tapahtuman osallistujien tavattavissa. 

Tapahtuman hubi eli keskuspaikka on verkkosivu, jossa on esitelmäohjelman aikataulu ja kunkin esitelmän esittely. Sieltä löytyvät myös ohjeet, kuinka esitelmäohjelmaan pääsee liittymään. Jokaisen esitelmän tallenne tulee Seuran YouTube-kanavalle sitä mukaa kuin ne saadaan sinne ladattua ja ne ovat vapaasti katseltavissa koko tapahtuman ajan. Kunkin esitelmän tallennelinkki löytyy hubista.  

Hubissa ovat myös linkit YouTubessa katseltaviin tietoiskuihin sekä sukututkimusneuvonnan aikataulu. Samoin sieltä löytyvät kaikki tapahtuman näytteilleasettajat. Suku 2021 -tapahtuman osallistujat voivat siis oman mielensä mukaan surffailla tallenteesta toiseen. Ainoastaan reaaliaikaiset esitelmät ja sukututkimusneuvonta ovat tiettyyn kellonaikaan sidottuja.

 

Siirry Suku 2021 -tapahtumaan hubiin tästä!