Karjalaiset kesäjuhlat Kouvolassa 15.-17.6.2018

15.6.2018

Kouvolas näkkee Karjala väkkee!

 

Karjalaiset Kesäjuhlat on valtakunnallisen Karjalan Liiton vuosittainen suurtapahtuma, joka kerää kolmipäiväiseen tapahtumaan tuhansia paikkakuntalaisia ja karjalaisjuurisia kävijöitä.

Edessä on poikkeuksellinen tapahtumavuosi, sillä Kouvolan kesäjuhlat tulevat olemaan 70. karjalaiset kesäjuhlat. Tämä tulee näkymään voimakkaasti myös ohjelmatarjonnassa.

Tapahtuma-alueena tulee olemaan Lumon Areena ja Urheilupuiston alueen koulut ja liikuntahallit.

Muita tapahtumapaikkoja ovat muun muassa pääkirjasto, johon pystytetään jääskeläisjuurisen, Anjalassa syntyneen kuvataiteilija Raakel Kuukan näyttely, Kouvolan taidemuseo Poikilo sekä Kouvola-talo. Karjalaisuus tulee näkymään myös keskustassa muun muassa karjalaisessa katulaulutapahtumassa. Erityisen näyttävä on sunnuntain juhlakulkue, jossa kansallispukuiset pitäjien, karjalaisseurojen ja Karjalan Liiton edustajat marssivat kansallispuvuissa.

Kesäjuhlien esiintyjät ovat valtakunnallisesti tunnettuja artisteja. Pääpuhujat ovat valtakunnan huipulta ja suojelijana on yleensä yhteiskunnallisesti merkittävä henkilö.

– Kesäjuhlat koskettavat monia ja aika moni kouvolalainenkin on vähintään varttikarjalainen. Sotien jälkeen Karjalan joutui jättämään 420 000 siirtokarjalaista ja tälle seudulle asettui asumaan paljon evakkoja, kertoo Kouvolassa asuva Karjalan Liiton varapuheenjohtaja Kirsi Juura.

Kouvolan kesäjuhlatapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Tykkimäen vapaa-aikakeskus ja Kouvolan Lakritsi, jonka juuret ovat Viipurissa. Myös Tykkimäen vapaa-aikakeskuksen toimitusjohtaja Sakari Pasasella on karjalaisjuuria perheessään.

Kesäjuhlien operatiivisesta toteutuksesta vastaa suuri joukko Karjalaisseurojen Kymenlaakson piirin ja karjalaisten pitäjäseurojen talkooväkeä.

Kesäjuhlien näyttelyissä esittäytyvät entiset karjalaiset pitäjät sekä sukuseurat.

www.karjalanliitto.fi