Valtakunnalliset sukututkimuspäivät 12.–13.3.2022 Kuopiossa

12.3.2022 klo 08:00

Suomen Sukututkimusseuran valtakunnalliset sukututkimuspäivät ovat maamme suurin vuotuinen sukututkijoiden koulutustapahtuma. Seuraavaksi 44. kerran Suku 2022 -tapahtuman nimellä järjestettävät sukututkimuspäivät pidetään 12.–13.3.2022 Kuopiossa.

Suku 2022 -tapahtuman teemana on genomitiedon hyödyntäminen sukututkimuksessa. Teemaa lähestytään erityisesti savolaisen asutushistorian näkökulmasta. Ohjelmassa on kahden päivänä kaikkiaan kahdeksan teemaan liittyvää esitelmää, minkä lisäksi tarjolla on kumpanakin päivänä genomitiedon sukututkimuskäyttöön liittyvää asiantuntijaneuvontaa.

Tapahtuman ohjelmassa on perinteiseen tapaan avajaistilaisuus lauantaiaamuna, tutustumiskäynti lauantaina iltapäivällä sekä illallinen lauantai-iltana. Sukututkimuspäiviin kuuluu myös kaksipäiväinen näyttely, jossa sukututkijat, sukututkimusyhdistykset, sukuseurat, arkistot ja muut sukututkijoita lähellä olevat tahot esittelevät toimintaansa.

Jenny ja Antti Wihurin rahasto tukee tapahtuman järjestämistä. Seuran yhteistyökumppani on ensi vuonna 50 vuotta täyttävä Savon sukututkimusharrastajat ry.

 

Esitelmät