Kertomukset ja kuvia tutustumiskäynneiltämme 3.10.2018

3.10.2018 klo 16:30

Suomen Ritarihuone klo 16:30

Opastetulla kierroksella kuultiin aatelissukujen taustoista ja niiden yhteiskunnallisesta merkityksestä. Tutustuimme johtokunnan huoneeseen,valiokuntahuoneeseen sekä maamarsalkan huoneeseen. Uusgoottilaistyylisessä juhlavassa Ritarihuonesalissa näimme sukujen vaakunoita, jotka komeilivat seinillä.

Kertomukseen pääset tästä.

Kuvagalleriaan pääset tästä.

 

Kansallisarkisto klo 18:00

Oppaanamme toimi tutkija Pertti Hakala. Kierroksella kuulimme kansallisarkiston vaiheista ja sen tarjoamista aineistosta sukututkijoille.

Kansallisarkiston vanhempi tutkijasali valurautagallerioineen ja kasettikattoineen on aikamatka 1800-luvulle. Retkeilijät ihastelivat kansallisarkiston vanhaa tutkijasalia.

Kertomukseen pääset tästä.

Kuvagalleriaan pääset tästä.

 

Tutustumiskäytien jälkeen herkuteltiin ja päivitettiin kuulumisia Senaatintorin laidalla sijaitsevassa Café Engelissä.

 

----------

- kiva oli käydä pitkästä aikaa! Olisi siellä arkistossa voinut viettää toisenkin tunnin! Kyllä näytti vähän pöllämystyneeltä jotkut. Mutta jos ei mene paikalle ja kysy apua, ei edisty.

- reissu oli todella mielenkiintoinen. Jouduin lähtemään Kansallisarkistosta hetkeä ennen loppumista, joten en kerennyt siellä kierrokselle. Mutta pääseehän sinne. Ei voi muuta kuin kiittää sukuyhdistyksen puuhaihmisiä!
Vaikea antaa risuja mistään - ruusuja vain. Kiitos.

- tutustumiskäynnit Ritarihuoneelle ja Kansallisarkistoon olivat todella mielenkiintoiset. Kummatkin paikat ovat olleet tiedossani, mutta ei ole tullut käytyä niissä, vaikka Helsingissä olen vuosikymmeniä asunutkin. Molempien paikkojen esittelijät olivat myös hyvin asiantuntevia ja heitä oli mielenkiintoista kuunnella. 

- oli tosi hieno juttu se kansallisarkistoon tutustuminen. Tuuraajasi hoiti porukan kasaan hyvin, ja arkiston esittely oli mielenkiintoinen ja selkeä. Paljon ruusuja! Ja sitten vähän risuja, keli oli kylmä ja sateinen.

- kiitos oli hyvä ja sopiva esittely ja käynti. Nyt uskaltaa ja osaa mennä jos tarvis. Tai haluaisi vain rentoutua lukusalissa niiden kirjojen ym parissa joita siellä on.

- oli oikein mielenkiintoinen esitelmä. Opin aika paljon täysin uusia mahdollisuuksia arkiston käytöstä - tietysti on eri asia oppia käyttämään niitä. Mutta kuitenkin.. Ja mies puhui niin selvästi ja kuuluvasti, että pysyin enimmäkseen kärryillä. Käytin siellä filmejä 40 vuotta sitten, ja paljon on tosiaan muuttunut käytännöissä.

- meillä oli oikein mielenkiintoinen ja hyvin järjestetty tapaaminen. Oli myös mukavaa, että esitysten jälkeen voitiin jatkaa tapaamista Café Engelissä. Kiitokset järjestelijöille!

- kiitos kaikista järjestelyistä! Molemmat paikat ovat todella mielenkiintoisia ja oppaat hyviä. Ei ollut mitään "leipääntymistä" hommaan, vaikka joutuvat tekemään sitä paljon. Ja erityisesti Ritarihuone oli hieno kokemus, koska sinnehän ei muuten pääsisi.

- jo pelkkä historian havina siellä arkistorakennuksessa oli hyvä. Näin noviisille monia hyviä asioita, joita on mahdollisuus käyttää hyväkseen. Kiitos tästä mahdollisuudesta.

- suuret kiitokset kiinnostavasta retkestä, jonka järjestitte Ritarihuoneelle ja Kansallisarkistoon.