Kaipaatko kuvaa kotikadustasi Helsingissä isoäidin aikaan tai otosta lapsuutesi leikkipuistosta?

19.9.2018

Kuvaselaamo

Kaipaatko kuvaa kotikadustasi isoäidin aikaan tai otosta lapsuutesi leikkipuistosta? Kaupunginmuseon kokoelmissa on lähes miljoona valokuvaa Helsingistä ja helsinkiläisten arjesta 1860-luvulta nykypäivään. Kuvia voi selata helpoiten Helsinkikuvia.fi -palvelussa, jossa museo on julkaissut jo noin 45 000 valokuvaa. Luku kasvaa koko ajan. Helsinkikuvia.fi -palvelusta valokuvia voi ladata omalle laitteelleen korkearesoluutioisina eli painolaatuisina tai pienempinä, verkkolaatuisina kuvina. Palvelusta voi myös tilata maksullisia kuvatuotteita, kuten julisteita.

Kuvaselaamoon voi tulla myös paikan päälle tutkimaan kuvia. Kuvaselaamo sijaitsee Helsingin kaupunginmuseossa osoitteessa Aleksanterinkatu 16. Siellä voi tutkia kuvia museon aukioloaikoina Helsinkikuvia.fi –palvelussa, verkkopalvelu Finnassa ja rajattua määrää myös vedoksina. Molempiin palveluihin pääsee myös museon ulkopuolelta verkon välityksellä. Finnasta löytyy valokuvien lisäksi museon arkistoaineistoja ja kuvia museon kokoelmien esineistä.

Jos haluat tutkia tiettyä aineistoa tai tarvitset muita kuva-arkistopalveluja, käyntiaika ja aineistot on varattava etukäteen. Varauksen voi tehdä seuraaville ajoille: ti 10-15, ke 10-18 ja to 10-15. Varaa aika ja aineistot verkkolomakkeella vähintään kolme arkipäivää ennen vierailua.

Jos haluat tilata Kuvaselaamosta löytämiäsi kuvia, jotka eivät vielä ole digitaalisessa muodossa, voit tehdä sen alla olevalla verkkolomakkeella. Kuvien digitointityöstä perimme hinnaston mukaisen maksun. Kuvien toimitusaika on noin viikko. Kesällä kannattaa varautua pidempiin toimitusaikoihin.

Katso myös hinnasto, kuvien käyttöehdot ja valokuvien aiheenmukainen luokitus.

Kuvaselaamo
puh. 09 3103 6497
kuvakokoelmat@hel.fi